Visa webbversion
Meny
Hem - Boende & miljö - Energi, klimat och uppvärmning

Energi, klimat och uppvärmning

På kommunens energi-, klimat- och uppvärmningssidor får du information om vem du vänder dig till för att få råd i frågor om just energi och klimat. Du får även tips om hur du kan spara energi och hur vi människor påverkar klimatet.

Energi och klimat ett viktigt område - klimatstrategin beskriver kommunens målarbete

Energi- och klimatfrågan är ett prioriterat område i Kungsörs kommuns miljö- och hållbarhetsarbete. I juni 2009 antog kommunfullmäktige "Kungsörs kommuns energi- och klimatstrategi". Strategin beskriver översiktligt kommunens energianvändning och klimatpåverkan, olika internationella och nationella överenskommelser som kommunen berörs av samt innehåller även de mål och visioner kommunen har för klimatarbetet.

Tipsa en vän om sidan

E-postmeddelandet kommer att skickas med din e-postadress som avsändare.

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör