Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Boende & miljö - Gator och trafik - Snöröjning

Snöröjning

Kommunens vinterberedskap pågår normalt från slutet av november till andra halvan av mars. Egen personal och entreprenörer är under denna period beredda att när som helst ge sig ut med snöplogar och sandbilar vid behov.

Vinterberedskapen innebär förutom plogning, sandning, påfyllning av sand och saltförråd, att det finns en arbetsledare som har jour dygnet runt på både helger och vardagar. Denne arbetsledare bedömer vilka åtgärder som ska göras och kallar in personal om det behövs.

Innan och efter vinterberedskapen sker snöröjning på ordinarie arbetstid.

Bild på traktor som snöröjerVår beredskapsstyrka

  • Arbetsledare
  • Entreprenörer med lastmaskiner/traktorer: 6
  • Lastbilar: 2
  • Lastmaskin: 1
  • Mindre traktorer: 2

Handskottning av övergångsställen, trappor med mera utförs inte på beredskapstid.

Möjlighet att hämta saltblandad sand

För privatpersoner finns saltblandad sand, max 10 liter per tillfälle, att hämta vid driftavdelningens förråd där en sandlåda står uppställd på Ekuddsvägen/Fredsgatan i Kungsör. Det går även att hämta sand vid Björlidens idrottsplats i Valskog. Utöver detta finns också möjlighet att ta sand från kommunens utplacerade sandningslådor.

Felanmälan

Har du några frågor om eller klagomål på snöröjningen, kontakta felanmälan på tfn. 0227-60 01 12.

Även skador orsakade av snöröjning bör snarast meddelas Kungsörs Kommunteknik via felanmälan, så att skadan kan åtgärdas.

Kontakta oss

Kundtjänst och felanmälan KKTAB 0227-60 01 12

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör