Visa webbversion
Meny
Hem - Företag & arbete

Företag och arbete

Gustav Wasa var en företagsam herre, därtill ganska kräsen. 1538 köpte han merparten av det som idag är Kungsörs kommun och satte sin prägel på orten för lång tid framåt. En djärv och innovativ företagaranda präglar fortfarande Kungsör.

De lite större företagen i Kungsör är Gnutti Powertrain AB, Strängbetong AB, Kungsörs Plast AB och Car-O-Liner AB. Därtill finns en lång rad spännande företag inom många skilda branscher. Du är alltid välkommen att kontakta oss för information, för rådgivning eller i något annat ärende!

Nyheter

Aktuellt

 • Bild på höstlöv

  Nu tar vi upp traditionen igen - höstmässa väntar

  Lördagen den 27 september är det Höstmässa i Kungsör. Mässan hålls i Sporthallens C-hall klockan 10.00-16.00 och det är fri entré. På mässan blir det aktiviteter och försäljning av olika slag från föreningar, kommunen och företag. Varmt välkommen!

 • Bild på smörgås

  Välkommen på företagsfrukost

  Tisdagen den 30 september är alla företagare välkomna till kommunhuset på företagsfrukost. Som vanligt bjuder vi på en trevlig blandning av företagspresentationer, nyheter och utlottningar.

 • Välkommen till Företagsmässan 2014

  I en avslappnande miljö kan du träffa andra företagare från Arboga Köping och Kungsör. Dagen innehåller en blandning av föreläsningar, mässa och mingel. Ett bra tillfälle att knyta nya kontakter och träffa gamla vänner.

Nyheter

 • Vinnarna utsedda i gissningstävlingen som ordnades i kommunens monter på höstmässan

  Höstmässan som genomfördes lördag 27 september blev trots strömavbrott mycket lyckad. Många besökare hittade till Sporthallen i det strålande vackra höstvädret och 43 av dessa deltog i gissningstävlingen som ordnades i kommunens monter.

  2014-09-29
 • Prata jobb med kommunen på mässan

  På höstmässan lördagen den 27 september är kommunen en av utställarna. I vår monter finns personalavdelningen på plats för att prata om lediga jobb och visa hur rekryteringsbehovet ser ut de närmaste åren. Du kan även göra jobbtestet, och se vilken typ av jobb som passar just dig.

  2014-09-22
Föregående1234567...

Kontakta oss

Näringslivsutvecklare

Raymond Jennersjö

Direkt: 0227-60 04 24
Mobil: 073-361 01 47
Besöksadress: Drottninggatan 34
736 85 Kungsör

Bildlänkar

Bildlänk till sida om arbetet med Kungsörs nya översiktsplan

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör