Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Företag & arbete - Företagande, stöd och rådgivning - Nyttiga länkar för företagare - Universitet och högskolor

Universitet och högskolor

Vill du samverka med universitet eller högskola?

Har du förslag till examensarbete där du själv kan ha nytta av resultatet? Kan du ta emot en högskolestuderande för sommarjobb alternativt praktiktjänstgöring? Har du en idé som du skulle vilja diskutera med någon från högskolan? Kanske en uppdragsutbildning?

Som företagare finns det mycket att lära. Det kan gälla företagsekonomi, hur man läser och förstår ett bokslut, marknadsföring, säljteknik, ledarskap, produktionsteknik och mycket annat. För att få hjälp att hitta den kunskap du letar efter kan du kontakta Kungsörs kommuns lärcentrum Kunskapsporten. Följ länken nedan.

Kunskapsporten

Studentkontakt på Mälardalens Högskola

Örebro Universitet

Kungliga Tekniska Högskolans Företagssamverkan

Stockholms Universitets Företagssamverkan 

Chalmers Tekniska Högskola

Högskolan Dalarna

Samverkan Karlstad Universitet

Kontakta oss

Näringslivsutvecklare

Raymond Jennersjö

Direkt: 0227-60 04 24
Besöksadress: Drottninggatan 34
736 85 Kungsör

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör