Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

I Kungsörs kommun finns sju förskolor, fyra grundskolor samt vuxenutbildning för det livslånga lärandet. De flesta förskolor och skolor finns i kommunens tätort. I samhället Valskog finns förskola, dagbarnvårdare och en skola för elever  från förskoleklass till år 5. I kommunen finns även tre privata familjedaghem, (pedagogisk omsorg).  

Kungsörs kommun har ingen egen gymnasieskola, kommunen samarbetar med flera andra kommuner för att ungdomar i gymnasieålder ska få så god utbildning som möjligt.

Flera verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar med inslag av kreativa övningar och entreprenörskap i samverkan med kommunens företag.

I den pedagogiska verksamheten är kommunens vackra landskap med ängar, hagmarker och vatten ett naturligt inslag. Kungsörs unika kulturhistoria är också den en tillgång i förvaltningens verksamhet.

Nyheter

Aktuellt

 • Bild på matematikundervisning

  Smarta ansvarsfulla elever använder lovskolan för att komma ifatt

  På Kung Karls skola pågår lovskolan för fullt. Tjugosju elever har anmält sig och de kommer från alla årskurser! Det är klokt att inte vänta tills betyget är satta i vår och kanske behöva gå på sommarskola, utan istället använda lovet för att komma ifatt.

 • Bild på ett par som äter

  Pensionärslunch på Björskogsskolan i Valskog

  Från och med maj månad kan du som är 65 år eller äldre gå till Björskogsskolan i Valskog och äta lunch. Lunchserveringen är öppen de dagar då skolan serverar skolmat och menyn är den samma som för eleverna. Priset för lunch, inklusive salladsbuffé, smör, bröd, dryck och kaffe är 70 kronor.

Nyheter

 • Informationskväll om droger och droganvändning

  Alla föräldrar till elever i åk 6-9, på Kung Karls skola, välkomnas till en informationskväll om det aktuella drogläget i Kungsör samt hur vi upptäcker användande av droger. Informationen äger rum tisdagen den 29 april.

  2014-04-04
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn- och utbildningschef

Fredrik Bergh

Direkt: 0227-60 02 22

Förvaltningssekreterare

Ann-Katrin Öijwall

Direkt: 0227-60 01 52
Besöksadress: Drottninggatan 34

Kampanjer och händelser

Bildlänk till information om stängningsdagar i förskolan och på fritidshemmen Bildlänk till spaningar gjorda av föräldrar i Kungsör Bildlänk till sida där du kan lämna synpunkter om barn- och utbildningsförvaltningen

Snabbfakta om

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör