Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

I Kungsörs kommun finns sju förskolor, fyra grundskolor samt vuxenutbildning för det livslånga lärandet. De flesta förskolor och skolor finns i kommunens tätort. I samhället Valskog finns förskola och en skola för elever från förskoleklass till åk 5.

Kungsörs kommun driver inte någon egen gymnasieskola. För att elever som är i gymnasieåldern ska få så god utbildning som möjligt samverkar kommunen med andra kommuner.

Från och med vårterminen 2016 startar Språkintroduktion (IMSPR) i Kungsör. Det är en utbildning för nyanlända elever som behöver undervisning med tyngdpunkt i svenska språket för att kunna gå vidare till ett nationellt program eller annan utbildning.

Flera verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar med inslag av kreativa övningar och entreprenörskap i samverkan med företagare i kommunen.

I den pedagogiska verksamheten är kommunens vackra landskap med ängar, hagmarker och vatten ett naturligt inslag. Kungsörs unika kulturhistoria är också den en tillgång i förvaltningens verksamhet.

Nyheter

Aktuellt

 • Skolstart läsåret 2016/2017

  Måndagen den 22 augusti är det dags för skolstart för alla elever i Kungsörs förskoleklasser och åk 1-9.
  Alla kommunens skolor har samma tider på uppropsdagen, klockan 08.00 till klockan 13.30. (Björskog till kl 13.00)

 • Lovskola

  Kung Karl erbjuder lovskola innan skolstarten

 • Öppettider på kommunens Fritidsgårdar

  Öppettider för kommunens Fritidsgårdar under veckorna 26, 27 och 28.

Nyheter

 • Ansökan om plats i förskola/fritidshem

  Ansökan om plats i kommunal förskola, eller plats på fritidshem gör du via vår e-tjänst från och med den 1 juni 2016.

  2016-05-26
 • Digitaliseringen i skolan fortsätter

  Skolorna i Kungsör får i dagarna leveranser av både Chromebooks och iPads. Satsningen på ett digitalt verktyg till varje elev fortsätter nu i slutet av vårterminen för att blomma ut helt när ett nytt läsår tar vid i augusti.

  2016-04-25
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn- och utbildningschef

Fredrik Bergh

Direkt: 0227-60 02 22

Bitr. barn- och utbildningschef

Lars-Erik Lindvall

Direkt: 0227-60 02 45
Fax: 0227-60 01 00

Förvaltningssekreterare

Ann-Katrin Öijwall

Direkt: 0227-60 01 52
Besöksadress: Drottninggatan 34

Bildlänkar

Klicka på bilden för att komma till Hypernets webbplats där du kan logga in och ansöka om plats i förskola och på fritidshem Bildlänk till InfoMentors webbplats där du kan logga in på Familjewebben Bildlänk till information om stängningsdagar i förskolan och på fritidshemmen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör