Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

I Kungsörs kommun finns sju förskolor, fyra grundskolor samt vuxenutbildning för det livslånga lärandet. De flesta förskolor och skolor finns i kommunens tätort. I samhället Valskog finns förskola och en skola för elever från förskoleklass till åk 5.

Kungsörs kommun driver inte någon egen gymnasieskola. För att elever som är i gymnasieåldern ska få så god utbildning som möjligt samverkar kommunen med andra kommuner. 

Flera verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar med inslag av kreativa övningar och entreprenörskap i samverkan med företagare i kommunen.

I den pedagogiska verksamheten är kommunens vackra landskap med ängar, hagmarker och vatten ett naturligt inslag. Kungsörs unika kulturhistoria är också den en tillgång i förvaltningens verksamhet.

Nyheter

Aktuellt

 • Lovskola

  Kung Karl erbjuder lovskola innan skolstarten

Nyheter

 • Sommaröppet på förskolan och fritidshemmet

  De flesta förskolor och fritidshem har stängt under fyra veckor i juli/augusti. För de som har behov av barnomsorg under denna tid finns en förskola och ett fritidshem i Kungsör öppet. Förskolan och fritidshemmet i Valskog samverkar under sommarperioden.

  2015-07-17
 • Ändrade avgifter för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

  Inkomsttaket i maxtaxan höjs från och med den 1 juli 2015 Det innebär att exempelvis den högsta avgiftsnivån höjs från 1260 kronor till 1287 kronor. Mer information om hur de andra avgiftsnivåerna påverkas finns på skolverkets webbplats.

  2015-07-09
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn- och utbildningschef

Fredrik Bergh

Direkt: 0227-60 02 22

Bitr. barn- och utbildningschef

Lars-Erik Lindvall

Direkt: 0227-60 02 45
Fax: 0227-60 01 00

Förvaltningssekreterare

Ann-Katrin Öijwall

Direkt: 0227-60 01 52
Besöksadress: Drottninggatan 34

Bildlänkar

Bildlänk till information om stängningsdagar i förskolan och på fritidshemmen Bildlänk till spaningar gjorda av föräldrar i Kungsör Bildlänk till sida där du kan lämna synpunkter om barn- och utbildningsförvaltningen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör