Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning

Barn och utbildning

I Kungsörs kommun finns sju förskolor, fyra grundskolor samt vuxenutbildning för det livslånga lärandet. De flesta förskolor och skolor finns i kommunens tätort. I samhället Valskog finns förskola och en skola för elever från förskoleklass till år 5.

Kungsörs kommun driver inte någon egen gymnasieskola. För att elever som är i gymnasieåldern ska få så god utbildning som möjligt samverkar kommunen med andra kommuner. 

Flera verksamheter inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar med inslag av kreativa övningar och entreprenörskap i samverkan med företagare i kommunen.

I den pedagogiska verksamheten är kommunens vackra landskap med ängar, hagmarker och vatten ett naturligt inslag. Kungsörs unika kulturhistoria är också den en tillgång i förvaltningens verksamhet.

Nyheter

Aktuellt

Nyheter

 • Markförhållandena runt Kung Karls skola ska undersökas

  Onsdag den 11 februari kommer borrningar i marken runt Kung Karls skola i centrala Kungsör att genomföras. I samband med borrningen kan det periodvis bullra. Allmänheten, både barn och vuxna uppmanas att inte gå i närheten av maskinerna som utför borrningen.

  2015-02-06
 • Stängt i förskolan, skolan och på fritids

  För att kunna hålla en hög kvalitet inom förskola, skola och fritidshem behöver all personal utveckla sin kompetens. Detta görs bland annat under så kallade stängningsdagar. Stängningsdagarna i Kungsörs kommun för 2015 är; 7 januari, 15 juni, 10 augusti, 26 oktober, 23 november.

  2015-01-14
 • Vattenläcka

  Vattenläcka på Hagaskolan under jullovet

  2015-01-07
Föregående1234567...

Kontakta oss

Barn- och utbildningschef

Fredrik Bergh

Direkt: 0227-60 02 22

Bitr. barn- och utbildningschef

Lars-Erik Lindvall

Direkt: 0227-60 02 45
Fax: 0227-60 01 00

Förvaltningssekreterare

Ann-Katrin Öijwall

Direkt: 0227-60 01 52
Besöksadress: Drottninggatan 34

Bildlänkar

Bildlänk till information om stängningsdagar i förskolan och på fritidshemmen Bildlänk till spaningar gjorda av föräldrar i Kungsör Bildlänk till sida där du kan lämna synpunkter om barn- och utbildningsförvaltningen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör