Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Barn & utbildning - Föräldrasamverkan - Föräldraspaningar

Föräldraspaningar

Bild på glada människor

Det händer roliga saker i kommunens skolor!

På den här sidan kan du läsa hur föräldrar i Kungsör upplever sina barns skola. Spaningarna tar upp stort och smått om det som händer i skolans värld.

Har ditt barn lärt sig något nytt och spännande? Har någon som jobbar på skolan fått beröm av ditt barn? Vad är du stolt över? Ingen spaning är för enkel eller obetydlig.

Sidan administreras av Kungsörs kommun. Idén med föräldraspaningar kläcktes av Kungsörs föräldraråd, som också väljer ut i vilken ordning spaningarna ska visas. Rådet vill vara med och påverka samtidigt som man lyfter fram och tar fasta på det positiva i skolan.

Alla kan spana

Är du förälder, eller kanske morfar eller farmor? Har du barn i din närhet - och vill dela med dig av er vardag, och era tankar - e-posta din spaning till Kungsörs föräldraråds postlåda.

Spaningar

Läs här nedan vad andra föräldrar redan har spanat om. Klicka på respektive rubrik för att läsa hela spaningstexten.

 • Matsalsbesök

  I en färsk föräldraspaning besöker en förälder matsalen på Kung Karls skola för att själv bilda sig en uppfattning efter skriverier i tidningen. En fräsch salladsbuffé och trivsamt dukade bord möter.

  2014-11-12
 • "Vi ska ta med oss skräp till skolan!"

  En färsk föräldraspaning uppmärksammar Västerskolans tema om återvinning och miljötänk nu i höst. Läs om hur det i en familj gav intressanta och roliga diskussioner hemma vid köksbordet. Kanske kommer en uppföljning snart - med rapport om hur båtarna blev?

  2013-09-09
 • Föräldraspanare som varit på musikal

  Imponerande är bara förnamnet. Musikalen Willy får lovord av en föräldraspanare. Hon berömmer både elever och engagerade lärare som tillsammans skapat årets föreställning.

  2012-05-29
 • "Come on boys, let’s get on the red bus!”

  Så här i slutet av terminen vill en pappa berätta om sitt barns undervisning. Han gläds åt att barnen tidigt får börja lära sig ord och uttryck och att engelskan vävs in även i andra ämnen.

  2012-05-11
 • Städ- och lekdag - på spaning vid Björskogsskolan

  Den aktuella föräldraspaningen beskriver en lite speciell undervisningsdag i Valskog. På städ- och lekdagen lär sig eleverna till exempel engelska medan de städar skolgården.

  2012-04-10
 • Föräldraspaning om matteprojekt

  En ny spaning har sett dagens ljus - idag spanar en mamma i Valskog om projektet där elevernas intresse och motivation för matematik ökar. Hon berömmer lärarna för stort engagemang.

  2012-03-29
 • Var och en har en egen symaskin!

  Nu finns föräldraspaningssidan på kommunens webb där föräldrar kommer med betraktelser från sina barns vardag. I den första spaningen förundras en pappa över dotterns färdigheter i symaskinskörning. Läs spaningen genom att klicka på rubriken.

  2012-02-08

Kontakta oss

Föräldraspanarnas postlåda

Kungsörs föräldraråd

Länkar

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör