Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Kommun & politik - Kontakt och dialog - Lämna din synpunkt

Lämna din synpunkt

Här kan du lämna synpunkter, klagomål, tips eller förslag gällande kommunens verksamheter utan att ange någon bestämd mottagare. Vi ser till att de vidarebefordras till dem eller den i kommunen som berörs.

Givetvis kan du välja att vara anonym, men för att få ett svar från oss måste du ha kryssat i att du vill ha det och fyllt i dina kontaktuppgifter.

Enligt personuppgiftslagen, PUL, får ingen registrering av personuppgifter ske utan uppgiftslämnarens medgivande. Genom att klicka på "Skicka" godkänner du att Kungsörs kommun lagrar de uppgifter du lämnat, exempelvis ditt namn och din e-postadress, för att kunna nå dig när vi ska svara.

Offentlighetsprincipen gäller

Tänk på att allt som skrivs till kommunen är en allmän handling och nästan allt därför blir offentligt.

I undantagsfall kan din handling eller delar av den sekretessbeläggas. Det krävs dock en laglig grund för att sekretessbelägga en skrivelse.

Gäller det känsliga uppgifter, kontakta oss gärna per telefon.

Formulär

Vill du ha svar från oss?

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör