Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Dags för gymnasieelever att ansöka om bidrag till resor och boende

  För dig som ska börja gymnasiet eller fortsätter dina gymnasiestudier är det dags att ansöka om VL Skolkort eller resebidrag. Om du behöver bo på annan ort för att skolan ligger för långt bort kan du ansöka om inackorderingsbidrag.

  2015-07-03
 • Råd när det råder värmebölja

  Långvarig hög värme kan påverka hälsan, särskilt bland äldre och sjuka. Som hjälp för att hålla koll på vädret har SMHI olika typer av vädervarningar - bland annat för just värmebölja. Tanken är att hjälpa människor förbereda sig för att klara värmen bättre. Kungsörs kommun har också tagit fram en folder med råd.

  2015-07-02
 • Årets företagare 2014 prisades

  Vid Företagarnas sommaravslutning på Kungsudden fredag den 26 juni uppmärksammades Årets Företagare 2014. De som nu kan titulera sig Årets företagare är Ronny Andersson och Stellan Ravelin, Packing AB.

  2015-06-30
 • Kommande stängningsdag på förskolor och fritidshem

  Måndag den 10 augusti har hela barn- och utbildningsförvaltningen i Kungsör en gemensam kompetensutvecklingsdag. Det innebär att samtliga förskolor och fritidshem håller stängt. Prata med din förskola eller fritids om du inte har möjlighet att ordna egen omsorg den dagen.

  2015-06-29
 • Uppföljning – socialförvaltningen jobbar vidare med hygienrutiner och kvalitetssäkring

  Under 2014 genomfördes kompetensutveckling för hygienombuden inom vård- och omsorgsverksamheten. I artikeln berättar vi om och exemplifierar hur arbetet gått vidare efter att utbildningarna genomfördes.

  2015-06-25
 • Välkommen att anmäla dig till Kulturveckan

  Kungsörs kommun kommer i höst att arrangera en kulturvecka för tredje året i rad. Evenemanget är som tidigare under vecka 40 och du som har något du vill visa upp eller arrangera inom kulturområdet är varmt välkommen att anmäla det senast den 28 augusti.

  2015-06-25
 • Familjerådgivningen håller stängt veckorna 29 och 30

  Mellan den 13 juli och 26 juli håller den för kommunerna i Västra Mälardalen gemensamma familjerådgivningen på Västra Långgatan i Köping stängt. Vi hänvisar till socialtjänstens mottagningsfunktion om du behöver råd och stöd.

  2015-06-25
 • KKTAB utför arbeten med ny belysning och överbyggnad i Å-parken

  KKTAB utför arbeten med ny belysning och överbyggnad i Å-parken.

  2015-06-25
 • Önskemål av träningstider i sporthallen till hösten

  Sommaren bjuder på massor av träningsmöjligheter ute i naturen och hösten känns väldigt långt bort just nu! Trots det vill vi att ni som förening eller privatperson lämnar in era önskemål för träningstider i sporthallen för hösten.

  2015-06-22
 • Information angående ”brandmannastrejken”

  Brandmännens riksförbund har utlöst stridsåtgärder efter att sagt nej till medlarnas bud i förhandlingarna med Sveriges kommuner och landsting. Stridsåtgärderna omfattar endast deltidsbrandmän.

  2015-06-17
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör