Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Västmanlands teater bjuder på fri bussning

  Västmanlands Teater bjuder på fria bussresor till föreställningarna; "Utvandrarna" och "Horisonter – i samarbete med Cirkus Cirkör" på teatern i Västerås. De utvalda tillfällena är söndagarna 23 oktober och 13 november och 4 december.

  2016-09-30
 • Här är vinnarna i sommarens fototävling

  Nu är det dags att presentera alla tio vinnande bidrag i tävlingen om bästa sommarbilden med Kungsörsmotiv. Vi har för att hålla spänningen vid liv presenterat ett bidrag i taget på vår Facebooksida, men nu tar vi ett samlat grepp här på webben.

  2016-09-28
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 10 oktober klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

  2016-09-28
 • Brons i skytte-SM

  Emma Holmer försvarade sitt brons

  2016-09-27
 • Demensteamet bjuder in till utbildning i demens för anhöriga

  Demensteamet i Kungsör kommer att anordna en utbildning i demens för anhöriga, Vi kommer bland annat att prata om de vanligaste demenssjukdomarna, bemötande och miljö. Utbildningen är ca två timmar vid tre tillfällen .

  2016-09-26
 • Inbjudan till öppethus på Västerskolan

  Öppethus på Västerskolan den 27 september, klockan 08.00-11.00 Kom och kika in i på vår verksamhet. Ta en fika till självkostnadspris och dansa loss på vårt rastdisco! Välkommen säger vi på Västerskolan!

  2016-09-23
 • Guldkanten bjuder in till Anhörigstöd Mötesplats Tallåsgården

  Du som stödjer och hjälper någon i din närhet - kom till en trevlig träff med förtäring. Denna gång kommer att uppmärksamma den Nationella Anhörigdagen.

  2016-09-22
 • Snart dags för Kulturvecka

  Den 3 oktober drar Kungsörs Kulturvecka igång och nu finns det ett program på plats. Upplev mat från olika länder, föredrag, musik, konst, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar och kulturaktörer. Programmet hittar du här och i evenemangskalendern.

  2016-09-19
 • Badhuset ändrar öppettiderna från vecka 40

  Från vecka 40 öppnar badhuset klockan 16.00 på tisdagar, torsdagar och fredagar.

  2016-09-14
 • Biblioteket stängt 15 september

  Torsdag 15 september är biblioteket stängt på grund av utbildning. Välkommen åter fredag 16 september!

  2016-09-09
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör