Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Alla tre utomhusbaden har godkända vattenprover

  Under sommaren tar kommunen prover för att kontollera vattenkvaliten på de tre utomhusbaden i Kungsör. Botten, Ekudden och Skillinge hade alla tre godkänd vattenkvalitet vid den senaste provtagningen den 11 juli.

  2014-07-15
 • Avbrott i vattenleveransen norr om Arbogaån

  Vid ledningsarbeten norr om Arbogaån inträffade på måndagsmorgonen ett ledningsbrott på dricksvattenledningen. Personal från Kungsörs KommunTeknik AB arbetar med att laga ledningen, driftschef Ronnie Björkrot uppskattar att samtliga abonnenter kommer att ha vatten i kranen igen runt lunchtid.

  2014-07-14
 • Lågt tryck i vattenledningarna i Kungs Barkaröområdet

  Med anledning av att någon eller några just nu har ett extremt stort uttag av vatten så räcker inte vattnet och trycket till. Kommunen har försökt och försöker lokalisera var problemet finns.

  2014-07-11
 • Råd när det råder värmebölja

  Långvarig hög värme kan påverka hälsan, särskilt bland äldre och sjuka. Som hjälp för att hålla koll på vädret har SMHI olika typer av vädervarningar - bland annat för just värmebölja. Tanken är att hjälpa människor förbereda sig för att klara värmen bättre. Kungsörs kommun har också tagit fram en folder med råd.

  2014-07-10
 • Idrottsföreningar - passa på att visa upp er

  Torsdagen den 18 september hoppas vi fylla Centralvallen med idrottsföreningar som bjuder skolelever på massor av idrott. Passa på att visa verksamheten och ta vara på möjligheten att få fler aktiva till just din förening. Senast den 17 augusti vill vi ha din anmälan.

  2014-07-07
 • Vill du ställa ut på höstmässan i Kungsör?

  Lördagen den 27 september tar vi upp traditionen igen med den omtyckta höstmässan i Kungsör. Mässan kommer att hållas i Sporthallens C-hall och välkomnar företag, föreningar och andra organisationer som utställare. Sista anmälningsdag är den 10 augusti.

  2014-07-03
 • Restaurering av Rundelborg

  Labyrinten vid Rundelborg är svår att se. För att göra den mer synlig kommer därför en del av växtligheten på marken tas bort. Provytor har skapats för att Länsstyrelsen ska kunna bedöma vilken metod som är bäst. Även andra åtgärder för att bevara fornminnena kommer att göras i området.

  2014-07-02
 • Vi söker föreningar som vill vara med på Thor Modéen-dagarna

  Lördag den 30 augusti viks en del av Thor Modéen-programmet åt föreningar och föreningsaktiviteter. Hela dagen, mellan klockan 10.00 och 15.00 är tanken att kommunens föreningar får visa upp sig och sin verksamhet längs Åparken.

  2014-07-02
 • Snart är kommunens flyktingboende inflyttningsklart

  Ett hus på Ulvesundsområdet är snart färdigrenoverat och redo att ta emot ensamkommande barn. I skrivande stund och om allt går planenligt med besiktning av lokalerna planeras för inflyttning i mitten av juli. I förra veckan öppnade även ett privat asylboende i Torpa.

  2014-06-30
 • Miljöpristagare 2014

  Kungsörs kommuns miljöpris gick 2014 till LRF Kung Karl. LRF Kung Karl fick priset för sitt initiativ till att strukturkalka åkermark i syfte att minska näringsläckaget till Mälaren.

  2014-06-30
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör