Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Information för nya elever

  Onsdagen den 12 augusti är det upprop och information för dig som ska studera på Kunskapsporten. Elever som ska läsa grund- och gymnasiekurser träffas klockan 10 i sal K5 och nya elever på Vård- och omsorg träffas klockan 11 i sal K5. Schemat för vårdkurserna är klart. Övriga lektionstider är inte uppdaterade ännu!

  2015-08-05
 • Skolstart läsåret 2015/2016

  Måndagen den 17 augusti klockan 08.00 är det dags för skolstart för alla elever i Kungsörs förskoleklasser och grundskola. Vi hälsar alla välkomna till ett nytt läsår!

  2015-08-03
 • Ny vård- och omsorgschef på plats

  Måndagen den 27 juli började Kenneth Pettersson sitt arbete som Kungsörs nya vård- och omsorgschef. Kenneth kommer närmast från en tjänst som verksamhetschef på ett privatägt korttidsboende i Göteborg. Dessförinnan arbetade han i Göteborgs Stad som enhetschef inom Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder.

  2015-07-28
 • Lovskola

  Kung Karl erbjuder lovskola innan skolstarten

  2015-07-27
 • Bekämpning av jättebjörnloka i Skillingeudd

  Under vecka 32 eller 33, vid lämplig väderlek, kommer växten jättebjörnloka att bekämpas inom ett mindre område vid Skillingeudd.

  2015-07-21
 • Sommaröppet på förskolan och fritidshemmet

  De flesta förskolor och fritidshem har stängt under fyra veckor i juli/augusti. För de som har behov av barnomsorg under denna tid finns en förskola och ett fritidshem i Kungsör öppet. Förskolan och fritidshemmet i Valskog samverkar under sommarperioden.

  2015-07-17
 • Ren och fin bil på semestern

  Tänkte du snygga till bilen inför en eventuell bilsemester? Eller är det bara dags för en rengöring? Tänk på att inte skada miljön genom att släppa ut smuts och kemikalier i dagvattenbrunnarna på gatan, utan tvätta bilen i en tvätthall eller på en genomsläpplig yta som gräs eller grus.

  2015-07-14
 • Ändrade avgifter för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

  Inkomsttaket i maxtaxan höjs från och med den 1 juli 2015 Det innebär att exempelvis den högsta avgiftsnivån höjs från 1260 kronor till 1287 kronor. Mer information om hur de andra avgiftsnivåerna påverkas finns på skolverkets webbplats.

  2015-07-09
 • Dags för gymnasieelever att ansöka om bidrag till resor och boende

  För dig som ska börja gymnasiet eller fortsätter dina gymnasiestudier är det dags att ansöka om VL Skolkort eller resebidrag. Om du behöver bo på annan ort för att skolan ligger för långt bort kan du ansöka om inackorderingsbidrag.

  2015-07-03
 • Råd när det råder värmebölja

  Långvarig hög värme kan påverka hälsan, särskilt bland äldre och sjuka. Som hjälp för att hålla koll på vädret har SMHI olika typer av vädervarningar - bland annat för just värmebölja. Tanken är att hjälpa människor förbereda sig för att klara värmen bättre. Kungsörs kommun har också tagit fram en folder med råd.

  2015-07-02
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör