Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Snart får du den förenklade årsredovisningen och budgeten i brevlådan

  Kungsörs kommuns årsredovisning visar även för år 2014 ett glädjande resultat. Kommunens totala överskott blev drygt 12 miljoner kronor. Och befolkningen fortsätter att öka. Vid årsskiftet var 8 269 personer folkbokförda i Kungsör.

  2015-05-28
 • Cirkus Maximus en succe

  Efter en veckas underhållning lämnar Cirkus Maximus Kungsörs innevånare med ett leende på läpparna

  2015-05-28
 • Skolavslutning på Björskogsskolan

  Vårterminen är snart slut och alla elever och anhöriga är hjärtligt välkomna på avslutningen onsdagen den 10 juni klockan 08.00. Vi samlas vid skolan för att sedan gå tillsammans till kyrkan. Personalen på Björskogsskolan passar också på att önska glad sommar till alla.

  2015-05-26
 • Skolavslutning på Hagaskolan

  Vårterminen är snart slut och det är dags för skolavslutning. Alla elever och anhöriga är hjärtligt välkomna onsdagen den 10 juni klockan 10.00 till fotbollsplanen vid Hagaskolan.

  2015-05-26
 • Fira världsmiljöveckan med oss

  Den 5 juni är det Världsmiljödagen. I Kungsör firar vi det med aktiviteter i en hel vecka.

  2015-05-26
 • Börjar du gymnasiet i höst - sök stipendium senast 5 juni

  Stipendiet riktar sig till dig som bor i Kungsör, slutar nian nu i juni och börjar gymnasiet till hösten.

  2015-05-22
 • Föräldrar och vuxna - ni behövs som nattvandrare

  Ta steget - börja nattvandra! Du som är förälder eller vuxen och vill engarera dig är välkommen att nattvandra för att göra Kungsör tryggare. Välkommen på ett informationsmöte där kommunen i samarbete med polisen berättar om hur du blir nattvandrare och vilken din roll som nattvandrare är.

  2015-05-20
 • Kampanj mot cykelstölder

  Polisvolontärerna i Västmanland informerar om cykelstölder under vecka 21.

  2015-05-20
 • Kom och heja på framtidens fotbollslöften som spelar Karlacupen

  Fotbollsturneringen Karlacupen spelas på Centralvallen tisdagen den 2 juni och första avspark är klockan 08.30. Matcherna pågår fram till klockan 13.30. På skolorna Väster, Haga och Björskog är träningen i full gång för årets stora fotbollshändelse.

  2015-05-20
 • Röjdykning av badplatserna är utförd

  KAK-dykarna har röjdykt kommunens tre badplatser och inom kort läggs bryggorna i. Men vill du inte vänta på varken bryggor eller varmare badtemperatur kan du ta dig ett dopp redan nu!

  2015-05-19
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör