Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Stor vattenläcka i Kungsör - läcksökning pågår

  I förra veckan kunde Vattenverket konstatera att det går ut mer vatten är normalt i Kungsör. Läckan har dock inte kunnat lokaliseras.

  2014-12-22
 • Felet i badhuset är åtgärdat och nu gäller julöppettiderna

  På grund av ett tekniskt fel har badhuset har varit stängt. Felet är nu åtgärdat men badhuset har ändrade öppettider från den 23 december till den 7 januari.

  2014-12-19
 • Kabelbrottet åtgärdat - Lockmorabastun fungerar igen

  Nu är elektriciteten tillbaka och bastun vid friluftsgården fungerar igen.

  2014-12-18
 • Vi behöver fler män som kontaktpersoner

  Är du intresserad att vara ett stöd och kompis för yngre personer med behov av en vän på fritiden? Då behöver vi din hjälp. Kontakta i så fall kommunens kontaktpersonsamordnare.

  2014-12-17
 • Enkla tips för en miljövänligare jul

  Julen är den högtid på året då vi påverkar miljön allra mest. Julen är förknippad med hög konsumtion av mat och julklappar, vi tänder lampor i granar, adventsstjärnor och adventsljusstakar, vi reser till släkt och vänner och det blir mycket avfall från alla festligheter. Vi har tagit fram några några enkla tips och råd för dig som vill tänka lite extra på miljön även under julen.

  2014-12-16
 • Jul och nyår betyder förändrade öppettider i kommunen

  Kommunhuset har öppet alla vardagar i jul- och nyårshelgen, dock med något kortare öppettid tisdagarna 23 och 30 december, fredag 2 och måndag 5 januari. Övriga verksamheter, som till exempel biblioteket har också ändrade öppettider i samband med helgerna.

  2014-12-16
 • Vinterlov på Kung Karl

  Efter en lång och väl genomförd hösttermin är det nu dags för vinterlov. Fredag den 19 december är sista dagen på höstterminen. Alla elever hälsas välkomna tillbaka torsdag den 8 januari 2015.

  2014-12-15
 • Skoldagen förlängs på onsdagar för Kung Karls elever

  För att ge bättre tid och förutsättningar att hinna förflytta sig mellan olika lektionssalar kommer från och med vårterminen 2015 en förändring i schemaramen på Kung Karls skola att ske.

  2014-12-15
 • Sporthallen stänger för säsongen

  Tisdag den 23 december stänger sporthallen för allmänheten. Välkommer åter onsdag den 7 januari.

  2014-12-09
 • Gemensam överförmyndarnämnd för Kungsör, Arboga och Köping

  Från 1 januari 2015 blir det en gemensam överförmyndarnämnd för Kungsör, Arboga och Köping med kansli på Glasgatan 19 B i Köping.

  2014-12-08
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör