Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Ändrade sophämtningsdagar kring jul och nyår

  Under vecka 52 och 53 kommer dina soptunnor att tömmas en dag tidigare än vanligt. Ändringen är tillfällig och beror på helgdagarna vid jul och nyår.

  2015-11-30
 • Biblioteket stängt 3 december

  Torsdag 3 december är biblioteket stängt på grund av utbildning.

  2015-11-30
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 7 december klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

  2015-11-30
 • Nattvandring i samband med Luciabandyn

  Ta steget - börja nattvandra! Nu har du chansen att nattvandra i samband med Luciabandyn den 11 december.

  2015-11-27
 • Nu juldekoreras Kungsör

  På söndag är det första advent och äntligen är det dags att tända adventsstakarna, julpynta och äta lussebullar. Även Kungsör har börjat att juldekoreras.

  2015-11-26
 • Vill du bli en språkvän? Kom på adventsmingel!

  Är du nyfiken på hur det är att vara en språkvän? Då är du välkommen till vårt adventsmingel på Kunskapsporten söndag 29/11 klockan 15-17 för att knyta kontakter och inspireras av varandra. Vi serverar kaffe/saft, alkoholfri glögg, lussekatter och pepparkakor.

  2015-11-25
 • Bron öppen för trafik igen

  Bron på väg 250 i Kungsör, som varit avstängd för såväl biltrafik, som gång- och cykeltrafikanter, är nu åter öppen. Underhållsarbetet är färdigt och har flutit på utan problem rapporterar Trafikverket.

  2015-11-20
 • Undvik tomgångskörning av hälso- och miljöskäl

  Nu är vintern här och med den även lägre temperaturer och kallare väder. Det kan vara på sin plats att påminna om de regler som gäller vid tomgångskörning.

  2015-11-20
 • Fortsatt avstängning av Skolgatan

  Delar av Skolgatan i Kungsör är avstängd på grund av vatten- och avloppsarbete. Arbetet beräknas pågå till tisdag 1 december.

  2015-11-16
 • Gemenskap i Kungsör bjuder in till bussresa till Tuna Park

  Bussresa till Tuna Park. Följ med till Tuna Park & Gense i Eskilstuna

  2015-11-16
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör