Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Tips på höstlovsaktiviteter under vecka 44

  Höstlov betyder inte bara slappa och slöa för alla, utan en hel vecka att göra lite extra roliga saker och kanske även hinna träffa kompisar. Här finns lite förslag på aktiviteter för stora och små höstlovslediga skolelever.

  2014-10-23
 • Vill du studera på komvux i vår?

  Nu är det dags att söka till vårens kurser som startar den 12 januari 2015. Sista ansökningsdag är den 12 december. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information och ansökan!

  2014-10-23
 • Nattvandrare gör skillnad

  Genom att nattvandra skapar vi en trygghet för våra barn och ungdomar som vistas ute. Vi visar att det finns vuxna som bryr sig och vill vara med och skapa ett säkert Kungsör. Välkommen att vara med du också!

  2014-10-20
 • Informationskväll om det förebyggande arbetet mot alkohol och droger

  Vet DU vad- Ditt barn kan få tag på för droger i Kungsör! Kungsörs kommun i samarbete med polisen i Västmanland bjuder in till en informationskväll där vi kommer att prata om droger och om det förebyggande arbetet mot droger.

  2014-10-16
 • Anhörigträff på Tallåsgården - guldkanta tillvaron litegrann

  Du som stödjer en anhörig, vän eller granne är välkommen till Mötesplats Tallåsgården tisdagen den 28 oktober klockan 16.00.

  2014-10-16
 • Välkommen till konstituerande kommunfullmäktige

  Kommunfullmäktige håller ett konstituerande sammanträde måndagen den 20 oktober klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Mötet inleder arbetet för de politiker som valdes vid de allmänna valen den 14 september. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

  2014-10-14
 • Läxhjälp

  Höstens läxhjälp på Kung Karls skola har varit en succé. Ett stort antal elever har under höstterminen nyttjat möjligheten att göra sina läxor i anslutning till slutet av skoldagen.

  2014-10-13
 • Höstlovsskola

  Vecka 44 är det höstlov för eleverna på Kung Karls skola vilket även innebär att halva höstterminen har avverkats. Under denna vecka erbjuds eleverna på skolan att delta i lovskola.

  2014-10-13
 • Centralvallen fortsätter att utvecklas

  Två basketkorgar finns nu vid Skejtytan.

  2014-10-08
 • Kungsörs bibliotek fyller 30 år

  I år fyller Kungsörs bibliotek 30 år i sina nuvarande lokaler! Det firar vi med olika arrangemang under 13 - 18 oktober!

  2014-10-08
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör