Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Höstlovsskola för eleverna på Kung Karls skola

  Kung Karls skola erbjuder eleverna studier under höstlovet.

  2016-10-21
 • Avstängning del av Trädgårdsgatan i Kungsör

  Den 19 oktober 2016 från klockan 07.00 kommer del av Trädgårdsgatans södra del att stängas av på grund av ledningsarbeten.

  2016-10-18
 • Så här sätts betyg

  Hur går det till när betyg sätts?

  2016-10-18
 • Fika rättvist den 20 oktober

  Unna dig en fikapaus den 20 oktober och bidra till en rättvisare värld! Bjud vänner, grannen eller dina arbetskamrater på något gott till kaffet. Genom att bjuda på något märkt med Fairtrade så bidrar du tillsammans med producenterna för förbättrade arbets- och levnadsvillkor för odlare och anställda världen över. Passa samtidigt på att delta i utmaningen Fairtrade Challenge och hjälp Kungsör i kommunkampen.

  2016-10-18
 • Hälso- och trygghetsmässa i Sporthallen

  Den 22 oktober sker det en hel del i Sporthallen i Kungsör. I A- och B-hallen anordnas tävlingarna "Sveriges starkaste kvinna" och "Sveriges starkaste pensionär", och i C-hallen bjuds det på Hälso- och trygghetsmässa. Fri entré och om du fyllt 65 år kan du hämta ut ett par broddar/halkskydd helt gratis. Välkommen!

  2016-10-18
 • Tillfälle att slänga trädgårdsavfall i Valskog

  Under vecka 39 fram till och med vecka 45 kommer det att finnas en container tillgänglig på Björlidens idrottsplats i Valskog. Denna är till för allmänheten att slänga sitt trädgårsavfall i, såsom ris, löv och liknande. Containern kommer att tömmas vid behov under uppställningsperioden.

  2016-10-12
 • Vi ber om ursäkt för felaktig information om skolmaten

  Onsdagen den 5 oktober skedde ett misstag och fel maträtt presenterades för grundskolans elever. Kökschefen Felipe Rivera ber om ursäkt för misstaget, men poängterar att ingen elev blev utan mat.

  2016-10-06
 • Studier i vår?

  Hösten är här och vintern i antågande men nu är det dags att söka till vårens kurser på Kunskapsporten.

  2016-10-05
 • Resursteamet bjuder in till föräldrautbildning

  Resursteamet bjuder in till föräldrautbildning. Temat är Barn med egna svårigheter. Kunskap ger ökad förståelse.

  2016-10-05
 • Kung Karls Pokal

  Lagarbete stod på agendan för årskurs 6

  2016-10-04
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör