Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Dyslexivecka 6 - 11 oktober

  Rätten att läsa är temat för årets Dyslexivecka. Biblioteket visar olika medier för dig med läsnedsättning. Drop in varje vardag under veckan för registrering till egen nedladdning av talböcker.

  2014-10-01
 • Har du mätt radon?

  Vintersäsongen är säsong för radonmätning. Om du inte har mätt radon i din bostad de senaste 10 åren bör du beställa ett mätpaket nu.

  2014-09-30
 • Höstens program för Gemenskap i Kungsör är välfyllt

  Flera resor är inplanerade under hösten. Lägg därtill torsdagsträffarna med musikaliska inslag och syakuten på onsdagar så ser höstprogrammet ut för Gemenskap i Kungsör. Numera är inte bara seniorer utan alla åldrar välkomna att delta i Gemenskap i Kungsörs arrangemang.

  2014-09-30
 • Elbil, Framtidens fordon?

  Kom och provkör en elbil! Lyssna på föreläsning kring elbilar, marknad och framtid. Energirådgivningen i Arboga, Kungsör och Köping bjuder på föreläsning och fika på Gunnarsrovägen 2, Högskolecentrum i Arboga den 1 oktober.

  2014-09-29
 • Vinnarna utsedda i gissningstävlingen som ordnades i kommunens monter på höstmässan

  Höstmässan som genomfördes lördag 27 september blev trots strömavbrott mycket lyckad. Många besökare hittade till Sporthallen i det strålande vackra höstvädret och 43 av dessa deltog i gissningstävlingen som ordnades i kommunens monter.

  2014-09-29
 • Välkommen på företagsfrukost

  Tisdagen den 30 september är alla företagare välkomna till kommunhuset på företagsfrukost. Som vanligt bjuder vi på en trevlig blandning av företagspresentationer, nyheter och utlottningar.

  2014-09-24
 • Öppet hus på SFI under kulturveckan

  Under kulturveckan kommer elever som läser svenska för invandrare att berätta om sina länder på temat mat och högtider. De bjuder på små smakprov av traditionella maträtter. Varmt välkomna till SFI onsdag 1 oktober och torsdag 2 oktober klockan 11.00 - 13.00.

  2014-09-23
 • Åk gratis buss till teatern i Västerås

  Västmanlands Teater bjuder på fria bussresor till två olika föreställningar; "Barn och deras barn" samt barn- och familjepjäsen "Trollkarlens hatt- ett muminäventyr". De utvalda tillfällena är lördagarna den 4 och 11 oktober samt 6 december. Boka biljett och buss direkt hos Västmanlands teater.

  2014-09-23
 • Prata jobb med kommunen på mässan

  På höstmässan lördagen den 27 september är kommunen en av utställarna. I vår monter finns personalavdelningen på plats för att prata om lediga jobb och visa hur rekryteringsbehovet ser ut de närmaste åren. Du kan även göra jobbtestet, och se vilken typ av jobb som passar just dig.

  2014-09-22
 • Ändrat datum för elevers ledighet läsåret 2014-2015

  Barn- och utbildningsnämnden fattade den 17 september beslut om ändrade kompetensutvecklingsdagar för läsåret 2014-2015. Den första dagen som ändras är kompetensutvecklingsdagen den 19 september. Detta innebär att eleverna inte är lediga från skolan den 19 september.

  2014-09-18
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör