Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Vi behöver Sveriges viktigaste sommarjobbare

  Den 31 mars är sista ansökningsdag för dig som vill arbeta som semestervikarie inom vård och omsorg i sommar. Allt från undersköterskor, vårdare, skötare och personliga assistenter till sjuksköterskor sökes.

  2016-02-11
 • Guldkanten bjuder in till Anhörigstöd Mötesplats Tallåsgården

  Du som stödjer och hjälper någon i din närhet - kom till en trevlig träff. Dagens tema: Vård- och omsorgschef Kenneth Pettersson kommer på besök och berättar lite om sig själv

  2016-02-09
 • Inget evakueringsboende öppnar i Kungsör

  Migrationsverket besökte under torsdagen Kungsör för att titta på de tilltänkta evakueringsboendena. Vid inspektionen kom de fram till att lokalerna inte passar för evakueringsboende då de var för små för att kunna ge sammanlagt 24 personer husrum. Med den insikten tog därefter Migrationsverket beslutet att dra tillbaka sin begäran om evakueringsplatser.

  2016-02-04
 • Föreningar i kommunen - dags att söka verksamhetsbidrag

  Senast den 31 mars i år vill vi ha in föreningens verksamhetsberättelse innehållande bokslut och revisionsberättelse för att er förening ska ha möjlighet att få föreningsbidrag.

  2016-02-01
 • Evakueringsboende för flyktingar öppnar tillfälligt i Kungsör

  Eftersom så många asylsökande under hösten och vintern kommit, och fortfarande kommer, till Sverige har situationen med att få fram någonstans att bo för dessa personer blivit mer och mer ansträngd.

  2016-01-29
 • Språkcafé på biblioteket

  Välkommen till språkcafé på Kungsörs bibliotek! Biblioteket anordnar tillsammans med studieförbundet ABF språkcafé vid tio tillfällen under våren. Första tillfället är onsdag 17 februari klockan 15.30.

  2016-01-27
 • Isiga vägar ställer till det för sophämtarna

  Om sophämtningen för dig på landsbygden försenas och tunnorna blir överfulla kan du ställa ut extra säckar bredvid din soptunna. Chauffören tar då med sig dina extrasäckar vid nästa hämtningstillfälle.

  2016-01-27
 • Vårens kulturarrangemang i januari/februari klara.

  Kulturarrangemangen i Kungsör för januari/februari är nu klara. Det blir teater för både barn och vuxna, släktforskarhjälp och en utställning av samisk konst.

  2016-01-20
 • Ändrade avgifter för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

  Inkomsttaket i maxtaxan höjs från och med den 1 januari 2016 Det innebär att exempelvis den högsta avgiftsnivån höjs från 1287 kronor till 1313 kronor. Mer information om hur de andra avgiftsnivåerna påverkas finns på skolverkets webbplats.

  2016-01-19
 • Den stora vattenläckan i Köping är lagad

  Den stora vattenläckan som ledde till att Köping och Munktorp var utan vatten den 18 januari är lagad.

  2016-01-18
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör