Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Kontaktpersoner sökes

  Bli kontaktperson – Betyd något för en annan människa! Vill du hjälpa ungdomar eller vuxna att ta del av ett aktivt samhälle och hjälpa dem att få möjligheten att tillvarata sina resurser på ett bättre sätt? Då är du vår blivande kontaktperson.

  2016-07-21
 • Skolstart läsåret 2016/2017

  Måndagen den 22 augusti är det dags för skolstart för alla elever i Kungsörs förskoleklasser och åk 1-9. Alla kommunens skolor har samma tider på uppropsdagen, klockan 08.00 till klockan 13.30. (Björskog till kl 13.00)

  2016-07-21
 • Byggnationen av hundlekgården tar en paus

  Projektet med att anlägga en hundlekgård tar en paus för att samla in synpunkter och frågor från de närboende till den tänkta platsen vid Stallmästarhagen samt från brukshundklubben.

  2016-07-15
 • Välkommen att anmäla dig till Kulturveckan

  I höst är det dags för Kungsörs Kulturvecka och alla som vill visa upp eller arrangera något inom kulturområdet är varmt välkomna att delta.Vi hoppas på ett brett program med spännande inslag från föreningar, företag, enskilda utövare, studieförbund med flera. Anmäl dig senast den 31 augusti.

  2016-07-08
 • Sommar, semester och bostadsinbrott

  Nu står vi inför sommaren och många åker bort på semester. Det är en tid då risken för bostadsinbrott är större, det är tyvärr ganska enkelt för en inbrottstjuv att se om en villa är ”tom”, vi städar tomten, fäller ner persienner, ställer in cyklar o leksaker. Gör inte detta så noga i år! Låt det se ut som att ni bara har åkt till affären för att handla!

  2016-06-30
 • Bredband på landsbygden i Kungsör

  Länsstyrelsen har slut på stödmedel för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Därför undersöker kommunen i samarbete med en operatör om bredbandsnät kan byggas i Kungsör utan dessa stödmedel.

  2016-06-30
 • Sommaröppen förskola och fritidshem

  De flesta förskolor och fritidshem har stängt under fyra veckor i juli/augusti. För de som har behov av barnomsorg under denna tid finns en förskola och ett fritidshem i Kungsör öppet. Förskolan och fritidshemmet i Valskog samverkar under sommarperioden.

  2016-06-29
 • Hundarna i Kungsör får en egen lekplats

  Under sista veckan i juni började Kungsörs naturvårdslag förbereda och röja ytan som till hösten ska invigas som hundlekgård. Platsen, där hundägare ska kunna låta sina hundar leka av sig fritt, ligger intill Stallmästarhagen, lite norr om Tallgatan och Ängsvägen.

  2016-06-28
 • Önskemål av träningstider i sporthallen till hösten

  Sommaren bjuder på massor av träningsmöjligheter ute i naturen och hösten kanske känns långt borta just nu. Trots det vill vi att ni som önskar träningstider i sporthallen till hösten lämnar in era önskemål senast den 1 augusti.

  2016-06-23
 • Snowstorm uppträder på Thor Modéen-dagarna

  Den svenska rockgruppen Snowstorm kommer till tältet på Stortorget den 26 augusti.

  2016-06-22
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör