Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Världsbokdagen 23 april

  Biblioteket bjuder alla barn och ungdomar som lånar på en bok!

  2014-04-15
 • En guldkantad majträff för anhöriga

  Du som stöjder en anhörig, vän eller granne är välkommen till Mötesplats Tallåsgården för en lite guldkantad eftermiddag. Tiden är tisdag 6 maj klockan 16.00.

  2014-04-15
 • Lagom till påsk är äldreboendena fria från magsjuka

  Äldreboendena i Kungsör har tidigare drabbats av magsjukeutbrott och för att hindra smittspridning har allmänna mötesplatser som Tallåsgården och restaurang Misteln varit stängda. Nu är alla verksamheter friskförklarade och Tallåsgården och Misteln öppna igen.

  2014-04-14
 • Fyrverkerier under valborgsfirandet - tillstånd krävs alltid

  Fyrverkerier i samband med valborgsfirandet kan vara både vackert och roligt, men det finns en del saker att tänka på för att inte firandet ska sluta med en olycka. Här kan du läsa vilka regler som gäller för fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i Kungsör.

  2014-04-14
 • Smarta ansvarsfulla elever använder lovskolan för att komma ifatt

  På Kung Karls skola pågår lovskolan för fullt. Tjugosju elever har anmält sig och de kommer från alla årskurser! Det är klokt att inte vänta tills betyget är satta i vår och kanske behöva gå på sommarskola, utan istället använda lovet för att komma ifatt.

  2014-04-14
 • Presskonferens om sjögull i Mälaren

  Sjögullet breder ut sig i Mälaren. Mälarens vattenvårdsförbund bjuder därför in till presskonferens för att ställa frågan vad som kan göras åt det, hur stort problemet är samt vem som har ansvaret för att agera.

  2014-04-10
 • Öppettider - Kungsörs kommun kring påsk

  Påskhelgen närmar sig och i anslutning till den har kommunhuset, biblioteket och flera andra verksamheter och anläggningar i Kungsör något ändrade öppettider. Badhuset tar helt påskledigt och stänger över hela påskhelgen. Tisdag den 22 april återgår allt till det normala igen.

  2014-04-09
 • Påskpyssel på biblioteket

  Alla barn är välkomna att påskpyssla på biblioteket! Gör din egen djurmask, en påskkyckling eller måla något fint att hänga i påskriset!

  2014-04-08
 • Badhuset har stängt hela påskhelgen

  Badhuset är stängt under hela påskhelgen, från skärtorsdagen till annandag påsk. Välkommen åter tisdag den 22 april.

  2014-04-08
 • Arkiv Digital - ny databas för släktforskning på biblioteket

  Nu abonnerar biblioteket på databasen Arkiv Digital. Arkiv Digitals bildarkiv är en guldgruva för släktforskare och andra historiskt intresserade.

  2014-04-07
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör