Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Grönt ljus från Skolinspektionen

  Skolinspektionen fann inget att anmärka på i sin tillsyn av Kung Karl skolas verksamhet.

  2015-04-14
 • Elever håller takten

  Elever i årskurs 9 från Kung Karl skola bärgade hem guldet till Kungsör i den årliga buggtävlingen i Köping.

  2015-04-14
 • Vill du bli en språkvän?

  Flyktingguide/språkvän är ett nationellt projekt där broar byggs mellan redan etablerade invånare och nyanlända. Språkvän är ett frivilligt engagemang där du hjälper en person med utländsk bakgrund att får en bra start i sitt nya hemland, samtidigt som du lär känna en ny kultur.

  2015-04-12
 • Prova på kväll på Kungsörs kommunala musikskola

  Välkomna till prova på kväll på Kungsörs kommunala musikskola! Tisdagen den 21 april, klockan 18.30-19.30, i Fritidsgårdens/musikskolans lokaler på Kaplansgatan 1, är alla elever i åk 3 tillsammans med förälder välkomna att prova på ett instrument.

  2015-04-10
 • Bryr du dig om våra ungdomar

  Föräldrar till elever i åk 6-9 på Kung Karls skola inbjuds till en informationskväll om droger. Lokal: Matsalen på Kung Karls skola, Kaplansgat. 3. Tid: Tisdagen den 21 april kl18.30- 21.00 Arrangör: Lions Club Kungsör

  2015-04-10
 • Nya hälsoskyddsföreskrifter

  Arboga och Kungsörs kommuner har beslutat om nya gemensamma lokala föreskrifter för att skydda människors hälsa och miljö. De lokala hälsoskyddsföreskrifterna innehåller exempelvis regler om tomgångskörning, djurhållning inom detaljplan och anmälningsplikt för mulltoaletter och liknande avloppslösningar.

  2015-04-09
 • Gilla oss på Facebook - snart når vi 500-strecket

  Kungsörs kommun finns numera även i det sociala medieflödet på Facebook. Närvaron på Facebook kommer att vara ett komplement till kommunens officiella webbplats. Vi hoppas att du vill föra dialog med oss där. Och så kommer vi förstås att informera och tipsa om smått och stort som händer i kommunen.

  2015-04-02
 • Delta i utlottningen av flaggor

  Nu kan du som invånare i Kungsörs kommun ansöka om att få en svensk flagga gratis av kommunen. Ansökningsblankett hittar du i kommunhusets reception och här på webben. Tre stycken flaggor kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Kungsudden.

  2015-04-01
 • Guldkanten bjuder in till Anhörigstöd Mötesplats Tallåsgården

  Du som stödjer och hjälper någon i din närhet - kom till en trevlig träff. Dagens tema: Marie Norlin från Vårdcentralen kommer och informerar om inkontinens.

  2015-04-01
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder tisdagen den 7 april klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna. Observera att mötet denna gång hålls på en tisdag.

  2015-03-31
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör