Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Välkommen att fira kulturen med oss

  Den 29 september - 5 oktober bjuds det på Kulturvecka i Kungsör och det finns många möjligheter att uppleva utställningar, musik, föredrag, mat, teater och mycket annat. Hela veckan avslutas med eldshow på Nytorget.

  2014-09-15
 • En guldkantad höstträff för anhöriga

  Du som stödjer en anhörig, vän eller granne är välkommen till Mötesplats Tallåsgården för en lite guldkantad eftermiddag. Tiden är 30 september klockan 16.00.

  2014-09-15
 • Stafett på elcykel

  Energi- och klimatrådgivarna i Mälardalen cyklar på elcykel genom Mälardalen under Europeiska trafikantveckan som infaller vecka 38. Häng med och cykla en del av sträckan!

  2014-09-12
 • Vad tycker du om Kungsörs bibliotek?

  Du kan hjälpa oss i arbetet med att utveckla och förbättra biblioteksverksamheten genom att besvara några frågor. Läs mer och gå till enkäten för att ge ditt svar.

  2014-09-11
 • Ändrat datum för elevers ledighet läsåret 2014-2015

  På barn- och utbildningsnämndens dagordning den 17 september finns revidering av läsårstider för 2014-2015 med för beslut. Barn- och utbildningsnämnden föreslås flytta kompetensutvecklingsdagen den 19 september till annan dag. Detta innebär att eleverna inte är lediga från skolan den 19 september.

  2014-09-05
 • Ett stort tack!

  Tack till er alla som deltog under Thor Modéen-dagarna!

  2014-09-01
 • Aktiviteter vecka 38 på Västerskolan

  Fotografering och prova på dag.

  2014-08-29
 • Kommunfullmäktiges septembermöte är inställt

  Kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 8 september är inställt på grund av för få ärenden på dagordningen.

  2014-08-28
 • Kontaktpersoner sökes

  Bli kontaktperson – Betyd något för en annan människa! Vill du hjälpa ungdomar eller vuxna att ta del av ett aktivt samhälle och hjälpa dem att få möjligheten att tillvarata sina resurser på ett bättre sätt? Då är du vår blivande kontaktperson.

  2014-08-25
 • Badhuset öppnar för säsongen

  Tisdag den 26 augusti öppnar badhuset efter sommaruppehållet.

  2014-08-25
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör