Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Vi ber om ursäkt för felaktig information om skolmaten

  Under några dagar har skolmatsedeln som presenteras i bland annat en mobilapp, visat fel rätter på menyn. Detta misstag har nu rättats till och nu stämmer matsedeln överens med vad som serveras i skolan och förskolan här i Kungsör.

  2015-10-06
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 12 oktober klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Denna gång börjar mötet med en presentation av Kungsörs nya kommunchef Claes-Urban Boström, som började sitt jobb den 1 oktober. Alla är välkomna.

  2015-10-05
 • Kostnadsfri föreläsning om demens. Mötesplats Tallåsgården

  Den 7 oktober 09.30-11.30 kommer Ola Polme´ författare och föreläsare att föreläsa om "Hur ska vi bemöta demenssjuka och intellektuellt nedsatta personer"

  2015-09-29
 • Anhörigmanifestation tisdagen 6 oktober på SergelsTorg i Stockholm

  Den 6 oktober åker vi och genomför en anhörigmanifestation på Sergels Torg i Stockholm. Start på Sergels Torg klockan 11.00. Avresa med Viby buss kl.08.00 bakom kommunhuset.

  2015-09-29
 • Skydda dig mot inbrott - samverka med grannen

  Nu är hösten här och vintern i antågande. Enligt polisen är antalet bostadsinbrott störst under årets mörka månader, under perioden oktober till januari. Men det finns mycket du som privatperson kan göra för att skydda dig mot inbrott.

  2015-09-29
 • Skol-SM i Skytte

  Bronsmedalj till skolans elev

  2015-09-28
 • Guiden har Öppna Brukarträffar torsdagar 18.00 – 20.00

  Här ges Du möjlighet att få Din röst hörd, påverka Din och samhällets utveckling och ta upp frågor för diskussion i en trevlig nykter och drogfri gemenskap!

  2015-09-28
 • eMedborgarvecka

  Kungsörs bibliotek uppmärksammar eMedborgarveckan – en vecka då organisationer i hela landet visar e-tjänster som kan göra livet enklare. Alla är välkomna – särskilt du som inte är så datorvan.

  2015-09-24
 • Höstens arrangemang i Kungsör - uppdaterat

  I höst kan du välja och vraka i ett ovanligt stort och varierat programutbud i Kungsör. Det är föredrag, film, konst, utställningar, musik och teater för alla åldrar.

  2015-09-24
 • Regn hindrade inte elever från att prova idrotter

  Trots att vädrets makter inte var alltför nådiga blev även den tredje prova på-dagen i ordningen mycket lyckad. Lite improviserat fick de flesta aktiviteterna flytta inomhus, till sporthallen.

  2015-09-23
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör