Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Kom till Café Träffpunkten i Pinnparken på lördag

  Deltagare från SFI bjuder på kaffe och bakverk från sina hemländer i Pinnparken på lördag 27/8 klockan 11 - 15. Varmt välkomna att smaka på och träffa nya vänner!

  2016-08-25
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 5 september klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

  2016-08-25
 • Nattvandring i samband med Thor Modéen-dagarna

  Ta steget - börja nattvandra! Nu har du chansen att nattvandra i samband med Thor Modéen-dagarna.

  2016-08-25
 • Skolbygget har inte haft semester

  Du som gått förbi området där Kungsörs nya skola byggs har säkert sett att bygget stadigt går framåt. Nu finns en film att ta del av som visar lite av hur byggprojektet formas.

  2016-08-23
 • Simskola för barn i åldern 6-12 år startar vecka 36

  Plasterna till alla fyra simskolegrupper redan fullbokade. Ny simskola startar i början av nästa år.

  2016-08-22
 • Nu kan du ta nattbussen hem till Kungsör

  Från den 22 augusti får Kungs��r kraftigt förbättrad busstrafik till och från Eskilstuna, Arboga och Köping. Den nya busstidtabellen som börjar gälla då har flera positiva nyheter.

  2016-08-18
 • Viktigt med säker trafikmiljö vid skolbyggnadsområdet

  Nu när skolorna börjar och arbetet med att bygga Kungsörs nya skola är i full gång vill vi påminna om trafiksituationen i området, och hur viktigt det är att följa skyltning och hastighetsbegränsningar. Trafik till och från bygget ska samsas med elever och övriga som behöver ta sig till skola, matsal och sporthall.

  2016-08-18
 • Kungsörs befolkning fortsätter öka

  Kungsörs kommun ökade med 37 personer under första halvåret. Kungsör har nu 8 380 invånare, varav 4 274 är män och 4 106 är kvinnor. Allt enligt Statistiska centralbyråns befolkningsrapport för första halvåret 2016.

  2016-08-17
 • Dela med dig av dina bästa sommarbilder med Kungsörsmotiv

  I Kungsör finns många bildsköna ställen och platser. Kanske har du någon plats som ligger dig extra varmt om hjärtat. Delta i vår fototävling som pågår till och med den 31 augusti genom att dela med dig av din favoritbild från Kungsör.

  2016-08-17
 • Delar av Torsgatan avstängd onsdag-fredag

  Onsdagen den 17 augusti-fredagen den 19 augusti kommer Torsgatan mellan Per Frestares väg och Landåvägen vara avstängd på grund av vattenledningsarbete. Trafiken kommer att ledas om till Odengatan.

  2016-08-15
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör