Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Åk buss gratis i hela Västmanland lördag 10 december

  På lördag bjuder Västmanlands länstrafik (VL) på fria bussresor i hela länet. VL vill att du ska ha det tryggt och säkert kring Lucia. Därför är det fria bussresor i hela länet den 10 december.

  2016-12-06
 • Vattenläckan på Drottninggatan är lagad

  En vattenläcka som uppstått under eftermiddagen gör att Drottninggatan mellan Thor Modéens gata och Villagatan stängs av och trafiken leds om. Boende i närområdet kommer att påverkas då vattnet stängs av.

  2016-12-05
 • Kungsör får kraftigt förbättrad tågtrafik till Stockholm

  Från och med den 11 december går alla tåg från Kungsör direkt till Stockholm, utan byte i Eskilstuna. Den nya tågtidtabellen för 2017 har flera positiva nyheter. Förutom slopat tågbyte i Eskilstuna blir det två nya avgångar till Uppsala med stopp på Arlanda flygplats. Det blir även fler avgångar direkt till Örebro, utan byte i Arboga.

  2016-12-05
 • Välkommen till kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 12 december klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

  2016-11-30
 • Positiv TIMSS-rapport

  Ökade kunskaper i matematik och naturvetenskap enligt TIMSS-rapport

  2016-11-30
 • Välkommen på adventsmingel

  Civilförsvarsförbundet bjuder i samverkan med kommunens integrationsenhet in till adventsfika på Träffpunkt Kungsör söndagen den 4 december klockan 13 - 17.

  2016-11-29
 • Effektivare och miljövänligare administration med ”Digitala utskick”

  Från och med den 1 januari 2017 kommer alla handlingar att skickas digitalt till kommunens förtroendevalda.

  2016-11-25
 • Hållplats Folkets hus tillfälligt avstängd

  Gäller fredag 25 november kl. 05.00 – 16.00 Hållplats Folkets hus i Kungsör är avstängd fredag den 25 november kl. 05.00–16.00 i samband med uppsättning av juldekorationer. Om uppsättningen går snabbare än beräknat kan hållplatsen trafikeras som vanligt tidigare än klockan 16.00.

  2016-11-24
 • Kungsörs kommun och IP-Only i samverkansavtal för fiberutbyggnad

  För att påskynda utbyggnaden av fiber till bostäder och verksamheter har Kungsörs kommun och IP-Only tecknat ett samverkansavtal. Samverkan mellan Kungsörs kommun och IP-Only är ytterligare ett steg i arbetet att nå kommunens och även regeringens bredbandsmål om 90 procent fiberanslutna fram till och med år 2020.

  2016-11-24
 • Nattvandring i samband med Luciabandyn

  Ta steget - börja nattvandra! Nu har du chansen att nattvandra i samband med Luciabandyn den 9 december.

  2016-11-22
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör