Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Välkommen att fira Sveriges nationaldag på Kungsudden

  Måndagen den 6 juni firas nationaldagen på Kungsudden med bland annat körsång, folkdans och högtidstal av Knut Barr från Kungsörs Hembygdsförening. Välkommen att delta i firandet och i tåget som går från Kyrkvallen till Kungsudden!

  2016-05-27
 • Ansökan om plats i förskola/fritidshem

  Ansökan om plats i kommunal förskola, eller plats på fritidshem gör du via vår e-tjänst från och med den 1 juni 2016.

  2016-05-26
 • Fira världsmiljöveckan med oss

  Den 5 juni är det Världsmiljödagen. I Kungsör firar vi det med aktiviteter i en hel vecka.

  2016-05-25
 • Bibliotekets nya hembygdsrum öppet

  Nu har bibliotekets nya hembygds- och släktforskarrum öppnat. Här finns böcker och småtryck med lokal anknytning. I rummet finns också en dator med tillgång till en del släktforskningsdatabaser.

  2016-05-23
 • Skolavslutning för Västerskolan i Kung Karls kyrka

  Fredagen den 10 juni är det skolavslutning för eleverna på Västerskolan.

  2016-05-23
 • Viktigt med säker trafikmiljö vid skolbyggnadsområdet

  Nu när arbetet med att bygga Kungsörs nya skola drar igång med full intensitet finns flera saker att tänka på. En av de viktigaste är att vi har en säker trafiksituation i området. Trafik till och från bygget ska samsas med bland annat elever och övriga som behöver ta sig till skola, matsal och sporthall.

  2016-05-23
 • Skolavslutning på Hagaskolan

  Vårterminen är snart slut och det är dags för skolavslutning. Skolavslutningen äger rum den 10 juni. Alla elever samlas senast klockan 9.00 i sina hemklassrum. Skolan är givetvis öppen från 8.00 och alla lärare kommer att vara på plats i klassrummen. Anhöriga, elever och personal samlas därefter klockan 9.30 på fotbollsplanen vid Hagaskolan.

  2016-05-20
 • Sprängning och pålning inför skolbygget kan orsaka störande ljud

  Det förberedande markarbetet inför byggstarten av den nya skolan är nu i full gång. Det som tydligast kommer att märkas för dig i Kungsör den närmaste tiden är att man behöver spränga bort sten och sätta ner pålar där skolan kommer att stå. Det arbetet för tidvis med sig oljud som kan vara störande.

  2016-05-19
 • Nu börjar asfalteringsarbetet på Drottninggatan

  Under fredagen den 20 maj kommer ny beläggning att läggas på Drottninggatan. Tidigare har gatan lappats och lagats. Nu görs ett mer omfattande arbete av entreprenören PEAB Asfalt. Arbetet beräknas pågå och bli klart under fredagen. Ett orosmoln är dock om ett annalkande regn kommer in tidigare än vad väderprognosen säger idag. Då kan arbetet behöva senareläggas. Under tiden arbetet pågår kommer flaggvakter att dirigera trafiken.

  2016-05-18
 • Ansök till höstens studier på Kunskapsporten

  Nu är det dags att söka till höstens studier på Kunskapsporten. Första kursstarten är den 10 augusti 2016. Kontakta studievägledare Ulrika Lindgren för mer information.

  2016-05-17
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör