Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Mycket för seniorer i Gemenskap i Kungsörs regi

  Little Gerhard besöker Mötesplats Tallåsgården vid torsdagsträffen den 8 maj. Men redan torsdag den 24 april minns vi vårt Kungsör i ord och ton. Det är bara två av programpunkterna i försommarprogrammet för Gemenskap i Kungsör. Mycket mer finns att ta del av innan Frivilligservice tar sommarledigt den 1 juli.

  2014-04-23
 • Västerskolans städdag

  På Valborgsmässoafton har Västerskolan sin årliga städdag. Då städas skolgården samt omkringliggande områden.

  2014-04-23
 • Sporthallen stänger för säsongen

  Sporthallen stänger för säsongen söndag den 4 maj. Välkommen åter i höst.

  2014-04-22
 • Marknadsöppet på biblioteket

  Biblioteket håller öppet längre under Kungsörs vårmarknad. Fredag 25 april kl. 12.00 - 19.00 och lördag 26 april kl. 10.00 - 16.00. Välkommen!

  2014-04-22
 • Biltvättarhelg 26-27 april

  Kungsörs kommun är delaktiga i Stora Biltvättarhelgen den 26-27 april, ett nytt initiativ för att fler ska tvätta bilen rätt och minska giftiga utsläpp i naturen. En ny undersökning visar att 26 procent av bilägarna i Sverige tvättar bilen på gatan – som är det miljömässigt sämsta alternativet. Utnyttja hellre en biltvätt i närheten.

  2014-04-22
 • Världsbokdagen 23 april

  Den 23 april firas årligen Världsbokdagen för att sprida glädje kring böcker och läsning samt för att uppmärksamma vikten av yttrandefrihet, tryckfrihet och författares rättigheter. I samband med dagen bjuder biblioteket alla barn och ungdomar som lånar på en bok!

  2014-04-15
 • En guldkantad majträff för anhöriga

  Du som stödjer en anhörig, vän eller granne är välkommen till Mötesplats Tallåsgården för en lite guldkantad eftermiddag. Tiden är tisdag 6 maj klockan 16.00.

  2014-04-15
 • Lagom till påsk är äldreboendena fria från magsjuka

  Äldreboendena i Kungsör har tidigare drabbats av magsjukeutbrott och för att hindra smittspridning har allmänna mötesplatser som Tallåsgården och restaurang Misteln varit stängda. Nu är alla verksamheter friskförklarade och Tallåsgården och Misteln öppna igen.

  2014-04-14
 • Fyrverkerier under valborgsfirandet - tillstånd krävs alltid

  Fyrverkerier i samband med valborgsfirandet kan vara både vackert och roligt, men det finns en del saker att tänka på för att inte firandet ska sluta med en olycka. Här kan du läsa vilka regler som gäller för fyrverkerier och andra pyrotekniska varor i Kungsör.

  2014-04-14
 • Smarta ansvarsfulla elever använder lovskolan för att komma ifatt

  På Kung Karls skola pågår lovskolan för fullt. Tjugosju elever har anmält sig och de kommer från alla årskurser! Det är klokt att inte vänta tills betyget är satta i vår och kanske behöva gå på sommarskola, utan istället använda lovet för att komma ifatt.

  2014-04-14
Föregående1234567...

Snabbfakta om

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör