Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista

Nyhetslista

 • Västmanlands teater bjuder på bussresan för utvald föreställning

  Västmanlands Teater bjuder på fria bussresor till två olika föreställningar; "Barn och deras barn" samt barn- och familjepjäsen "Trollkarlens hatt- ett muminäventyr". De utvalda tillfällena är lördagarna den 4 och 11 oktober samt 6 december. Boka biljett och buss direkt hos Västmanlands teater.

  2014-11-26
 • Julbelysningen sätts upp på Drottninggatan

  Tisdagen den 25 november kommer julbelysningen att sättas upp. Det innebär att nedre delen av Drottninggatan är stängd för trafik mellan klockan 05.00 och cirka 10.00. Sträckan mellan Coop och ICA är avstängd mellan klockan 10.00 och cirka 16.00.

  2014-11-24
 • Svårframkomligt vid Kinnekullevägen på torsdag 27 november

  Torsdag 27 november kommer det att vara begränsad framkomlighet på Kinnekullevägen då moduler som hör till förskolan ska monteras. Föräldrar och personal på skolorna och förskolorna i närheten ombeds att använda sporthallens parkering vid lämning och hämtning av barn.

  2014-11-24
 • Reservationsstopp på Kungsörs bibliotek

  Under perioden 22/11 till 1/3, när biblioteket renoveras, går det inte att göra några beställningar från Kungsörs bibliotek via webben.

  2014-11-21
 • Konkreta energispartips - en broschyr från Kungsörs kommun

  När hösten och vintern bjuder på mörker och kyla så kan det vara bra att få lite tips om hur man kan på enkla sätt kan spara energi i vardagen. Läs vår broschyr med konkreta energispartips.

  2014-11-18
 • Guldkanten bjuder in dig till Mötesplats Tallåsgården

  Du som stödjer en anhörig, vän eller granne är välkommen till Mötesplats Tallåsgården tisdagen den 25 november klockan 16.00, för en stunds trevlig samvaro.

  2014-11-18
 • Biblioteket renoveras

  Nu startar renoveringen av bibliotekslokalen, sista öppetdag är den 22 november. Välkommen till det tillfälliga "mini-biblioteket" från och med den 27 november.

  2014-11-14
 • Ny föräldraspaning har lämnats in

  En förälder till en elev på Kung karls skola har gjort ett spontant matsalsbesök. Efter besöket skickades en föräldraspaning in. Läs spaningen här på webben.

  2014-11-12
 • Två nya förskoleavdelningar

  För att möta det ökade behovet av barnomsorgsplatser har kommunfullmäktige den 10 november beslutat att förskoleverksamheten utökas med ytterligare två avdelningar.

  2014-11-11
 • Hur vill du att det ska vara att bo, arbeta och leva i Kungsör år 2025?

  Kungsörs kommun ska ta fram en vision för år 2025 och en styrgrupp har bildats för att arbeta fram ett förslag. Den 10 november - 10 december kan du bidra med dina synpunkter och idéer om viktiga framtidsområden för kommunen. Fyll i vår enkät direkt här på kungsor.se!

  2014-11-07
Föregående1234567...

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör