Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Barn och utbildning - Enklare hålla koll på barnens skolmat

Enklare hålla koll på barnens skolmat

2013-02-21 12.07

Du som har en smart mobil kan nu ladda hem en applikation till telefonen som visar matsedeln på skolorna i Kungsörs kommun, vecka för vecka. Matsedeln kan också läsas här på webben.

Klicka på bilden för mer information om appen Skolmaten, pdf-format, öppnas i nytt fönsterSom förälder har det hänt, just när man står där i affären och plockar ned middagsmaten i varukorgen, att man frågar sig vad barnen har ätit till lunch i skolan idag? Nu kan du som har barn i Kungsörs skolor enkelt få svaret, direkt i din smarta mobiltelefon. Kommunen har anslutit sig till Skolmats-appen och för dig som användare är den gratis att ladda hem.

- Vi jobbar hela tiden med utveckling och förbättring. Ett steg på vägen är den här appen, säger Felipe Rivera, kökschef för Kung Karls produktionskök och den som ansvarar för maten inom skola och förskola i Kungsörs kommun. Ett nästa steg, fortsätter Felipe, är att vi ska bli tydligare med att visa vilka rätter som vi lagar från grunden. Det är viktigt tycker vi, eftersom den största delen faktiskt är hemlagad mat, något många kanske varken tror eller vet.

Vi vill veta vad du tycker

Vi vill gärna föra en dialog med dig - förälder, skolelev, morfar, kungsörsbo eller vem du nu är.

Nu har vi infört en app. Har du nytta av den här servicen? Eller varför inte tycka till om skolmaten - är den god? Har potatisen skinn? Räcker maten? Är det bra stämning i matsalen? Önskar du dig speciella rätter? Eller har du andra synpunkter på barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet? Använd dig gärna av formulären här på webben! Se bildllänkarna till höger.

Kontakta oss

Kökschef

Felipe Rivera

Direkt: 0227-60 01 75

Bildlänkar

Bildlänk till sida där du lämnar synpunkter på barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet Bildlänk till sida där du lämnar synpunkter på maten inom skola och förskola

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör