Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Företag och arbete - Raymond Jennersjö, kommunens nya näringslivsutvecklare

Raymond Jennersjö, kommunens nya näringslivsutvecklare

2013-02-21 12.00

Nu är det klart vem som blir ny näringslivsutvecklare i Kungsörs kommun. Raymond Jennersjö heter han, är 47 år och bor sedan fem år tillbaka i Kungsör.

Bild på Raymond Jennersjö

Raymond arbetar sedan 2009 i ett eget företag som bland annat utför starta-eget-utbildningar åt Arbetsförmedlingen i många av Västmanlands kommuner. I det egna företaget ligger även ledarskapsutbildning och jobbcoaching.

Tidigare har Raymond haft flera chefs- och VD-uppdrag inom IT-branschen och även ett eget företag, som sålde värmesystem. Företaget blev årets företag i Strängnäs kommun 2006.

- Vi är glada att tjänsten nu är tillsatt och att vi hittat en person med både bred och djup kompetens inom så många relevanta områden, säger kommunchef Per Bäckström. Vi ser fram emot att ta tag i näringslivsfrågorna på allvar igen efter att tjänsten varit vakant i drygt ett halvår. 

På plats den 4 mars

Raymond tillträder sin tjänst som näringslivsutvecklare i Kungsörs kommun den 4 mars.

 

 

 

 

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör