Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Kommun och politik - Välkommen till kommunfullmäktiges marsmöte

Välkommen till kommunfullmäktiges möte

2013-03-01 17.00

Bild på CentrumgårdenKommunfullmäktige sammanträder måndagen den 11 mars klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

Sammanträdet börjar med allmänhetens frågestund. Frågestunden är maximerad till 30 minuter. Finns det inga frågor börjar sammanträdet omedelbart. Från klockan 18.15 finns blanketter att fylla i vid presidiet.

På dagordningen

Vill du veta vilka frågor som kommer att tas upp på mötet - läs kallelsen genom att klicka på länken till höger.

Handlingarna finns också till påseende på kommunkontoret. Sammanträdet är offentligt.

Du kan även få veta vad som beslutats på tidigare möten genom att läsa protokollen från kommunfullmäktige. Även de finns som länk till höger.

 

 

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör