Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva och göra - Nyheter Biblioteket - Inbjudan till årets Konst- och hantverkssafari 11 och 12 maj

Inbjudan till årets Konst- och hantverkssafari 11 och 12 maj

2013-03-05 10.40

Konstnärer och hantverkare inbjuds att delta i årets konst- och hantverkssafari. Det är gratis att delta.

Konst- och hantverkssafarins utgångspunkt är Kungsudden. Där kommer att finnas en deltagarförteckning och en karta som visar var utställarna finns och ett föremål eller en bild från var och en.

Syftet med arrangemanget är att visa upp alla duktiga konstnärer och hantverkare som finns i Kungsör.

Är du intresserad att delta som utställare anmäl dig senast 5 april.

Mer information och anmälningsblankett hittar du på dokumenten till höger.

Om du har frågor kring konst- och hantverkssafarin är du välkommen att kontakta Maria Karlsson på 0227-60 02 11, maria.karlsson@kungsor.se eller Mikael Nilsson på 0227-60 01 55, mikael.nilsson@kungsor.se

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör