Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Nyhetslista - Nyheter Uppleva och göra - Vill du vara med i UKM Kungsör?

Vill du vara med i UKM Kungsör?

2015-02-11 09.00

UKM står för Ung Kultur Möts och vänder sig till dig mellan 13 och 20 år. Kungsörs festival är den 14 mars på Thor Modéen-teatern. Här kan du spela, sjunga, läsa dikter, dansa med mera på scen, men också ställa ut foton, tavlor, smycken, kläder och slöjd. Listan kan göras lång för det som ryms inom UKM.

UKM handlar om att visa upp sina idéer och arrangeras lokalt, regionalt och nationellt. Det betyder att några av dem som är med lokalt i Kungsör har möjlighet att även vara med regionalt och nationellt.

Anmälan

Anmälan till UKM gör du på UKM:s webbplats som är länkad här intill.

Senast den 6 mars vill vi ha din anmälan.

UKM sker i samverkan mellan Kungsörs kommun, ABF och unga arrangörer.

 

 

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör