Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Hem - Om webbplatsen

Om webbplatsen

kungsor.se är Kungsörs kommuns officiella webbplats. Målsättningen med webbplatsen är att den ska vara ett hjälpmedel för kommuninvånare, besökare och företagare att hitta information om kommunens verksamheter och tjänster. Den ska även bidra till att öka dialog och insyn i kommunen.

kungsor.se är även en kanal för marknadsföring, till exempel av lediga jobb i kommunen, evenemang , lediga tomter, villor och lägenheter.

Texter

Varje förvaltning har webbredaktörer som skriver och lägger ut texter om förvaltningens verksamhet. Längst ner på varje sida finns namnet på den redaktion som lagt ut informationen. Vill du kontakta redaktionen, är det bara att klicka på namnet så får du upp ett formulär, där du skicka en kommentar eller synpunkt.

Bilder

De bilder som används på webbplatsen ägs av Kungsörs kommun. De får inte kopieras eller användas utan överenskommelse.

Länkar

Principen för länkar på kungsor.se är att länkar som leder till en annan sida på kungsor.se öppnas i befintligt fönster. Länkar som leder till ett dokument, en webbapplikation eller till en annan webbplats öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Har du tips på hur vi kan göra webbplatsen bättre, eller har du upptäckt att något inte fungerar? Kontakta gärna den som är ansvarig för sidan genom att klicka på namnet eller kommenterafunktionen på respektive sida, eller kontakta kommunens informationsenhet.

 

 

Kontakta oss

Avdelningschef kultur, fritid, turism och information

Astrid Qvarnlöf

Direkt: 0227-60 01 03
Drottninggatan 34
736 85 Kungsör

Kommunikatör

Sara Emretsson Olsson

Direkt: 0227-60 01 56
Drottninggatan 34
736 85 Kungsör

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör