Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Klicka på bilden för att läsa om programpunkter och hålltider
Lyssna

Toppnyheter

 • Bild på valborgseld

  Tänk säkerhet och hänsyn när du firar valborg med eld och fyrverkeri

  Vill du anordna en valborgsmässoeld eller ett fyrverkeri är du som anordnare alltid ansvarig. Här finns information om vilka regler som gäller och vad du bör tänka på.

 • Bild på tjejer vid en dator

  Digitaliseringen i skolan fortsätter

  Skolorna i Kungsör får i dagarna leveranser av både Chromebooks och iPads. Satsningen på ett digitalt verktyg till varje elev fortsätter nu i slutet av vårterminen för att blomma ut helt när ett nytt läsår tar vid i augusti.

 • Bild på svensk flagga

  Delta i utlottningen av flaggor

  Nu kan du som invånare i Kungsörs kommun ansöka om att få en svensk flagga gratis av kommunen. Ansökningsblankett hittar du i kommunhusets reception och här på webben. Tre stycken flaggor kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Kungsudden.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Bildlänkar

Klicka på bilden för att komma till sidan där du hittar filmen om Kungsör Klicka på bilden för att läsa mer om flyktingmottagandet

Facebook

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör