Tillfällig livsmedelshantering

Anmälan om registrering av livsmedelsverksamhet bör göras då man avser att vara verksam under mer än två dagar med hänvisning till riktlinjerna nedan.

 Om du som privatperson eller förening vill sälja eller servera livsmedel måste du i vissa fall anmäla din verksamhet för registrering till Västra Mälardalens Myndighetsförbund.

Livsmedelsverksamhet utan krav på registrering kan röra sig om en tillfällig livsmedelsverksamhet som sker vid enstaka tillfällen per år.

För att avgöra hur ofta man kan bedriva en verksamhet utan att registrera den används Livsmedelverkets tabell som vägledning, se tabell nedan.

Mycket låg risk

  • Bakning och försäljning av mat och kaffebröd, servering av kaffe, saft och läsk.
  • Högst 20 gånger per år, 1-2 dagar/gång

Låg risk/mellanrisk

  • Beredning och försäljning av smörgåsar eller våfflor med sylt och grädde.
  • Högst 10 gånger per år, 1-2 dagar/gång.

Hög risk

  • Grilla och sälja hamburgare
  • Högst 5 gånger per år, 1-2 dagar/gång

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: