Visa webbversion
Meny
Bild på badande vid Skillingebadet

Toppnyheter

  • Bild på pedagog och elev

    Kommande stängningsdag på förskolor och fritidshem

    Måndag den 10 augusti har hela barn- och utbildningsförvaltningen i Kungsör en gemensam kompetensutvecklingsdag. Det innebär att samtliga förskolor och fritidshem håller stängt. Prata med din förskola eller fritids om du inte har möjlighet att ordna egen omsorg den dagen.

  • Bild på logotyp för kulturveckan

    Välkommen att anmäla dig till Kulturveckan

    Kungsörs kommun kommer i höst att arrangera en kulturvecka för tredje året i rad. Evenemanget är som tidigare under vecka 40 och du som har något du vill visa upp eller arrangera inom kulturområdet är varmt välkommen att anmäla det senast den 28 augusti.

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Facebook

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör