Visa webbversion
Meny
Bild från Skillingebadet

Toppnyheter

 • Bild på Bottens badplats

  Alla tre utomhusbaden har godkända vattenprover

  Under sommaren tar kommunen prover för att kontollera vattenkvaliten på de tre utomhusbaden i Kungsör. Botten, Ekudden och Skillinge hade alla tre godkänd vattenkvalitet vid den senaste provtagningen den 11 juli.

 • Bild på pojke som dricker med sugrör

  Råd när det råder värmebölja

  Långvarig hög värme kan påverka hälsan, särskilt bland äldre och sjuka. Som hjälp för att hålla koll på vädret har SMHI olika typer av vädervarningar - bland annat för just värmebölja. Tanken är att hjälpa människor förbereda sig för att klara värmen bättre. Kungsörs kommun har också tagit fram en folder med råd.

 • Bild på ett höstlöv

  Vill du ställa ut på höstmässan i Kungsör?

  Lördagen den 27 september tar vi upp traditionen igen med den omtyckta höstmässan i Kungsör. Mässan kommer att hållas i Sporthallens C-hall och välkomnar företag, föreningar och andra organisationer som utställare. Sista anmälningsdag är den 10 augusti.

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Bildlänkar

Bildlänk till information om arbetet med den nya översiktsplanen Bildlänk till sida på Kungsörs kommuns webbplats där du kan läsa årsredovisning och budget i sin helhet eller förenklad Klicka på bilden för att läsa mer om jobb som finns inom kommunen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör