Visa webbversion
Meny
Bild på skidspår i Valskog

Toppnyheter

 • Bild på biljard

  Tips på sportlovsaktiviteter

  Vecka 9 har skoleleverna i Kungsörs kommun sportlov. Här får du några förslag på aktiviteter, både utomhus och inomhus.

 • Bild på framsidan av foldern Sveriges viktigaste sommarjobb

  Vi behöver Sveriges viktigaste sommarjobbare

  Den 15 mars är sista ansökningsdag för dig som vill arbeta som semestervikarie inom vård och omsorg i sommar. Allt från undersköterskor, vårdare, skötare och personliga assistenter till sjuksköterskor sökes.

 • Bild på logotyp

  Vill du vara med i UKM Kungsör?

  Vill du vara med i UKM i Kungsör? UKM står för Ung Kultur Möts och vänder sig till dig mellan 13 och 20 år. Kungsörs festival är den 14 mars på Thor Modéen-teatern. Anmäl dig senast den 6 mars!

 • Bild på logotyp

  Välkommen att anmäla dig till årets konst- och hantverkssafari

  Årets konst- och hantverkssafari går av stapeln den 9-10 maj. Förra årets safari slog alla rekord vad gäller antalet utställare och besökare, och nu hoppas vi givetvis på ännu ett lyckat arrangemang. Välkommen du utställare att anmäla dig senast den 31 mars.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Bildlänkar

Klicka på bilden för att läsa mer om snöröjningen i Kungsörs kommun Klicka på bilden för att läsa mer om jobb som finns inom kommunen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör