Meny
Klicka på bilden för att se öppettider för Kungsörs kommun och dess verksamheter

Aktuellt

 • Bild på påskliljor

  Öppettider - Kungsörs kommun kring påsk

  Påskhelgen närmar sig och i anslutning till den har kommunhuset, biblioteket och flera andra verksamheter och anläggningar i Kungsör något ändrade öppettider. Badhuset tar helt påskledigt och stänger över hela påskhelgen. Tisdag den 22 april återgår allt till det normala igen.

 • Bild på svensk flagga

  Delta i utlottningen av flaggor

  Nu kan du som invånare i Kungsörs kommun ansöka om att få en svensk flagga gratis av kommunen. Ansökningsblankett hittar du i kommunhusets reception och här på webben. Tre stycken flaggor kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet på Kungsudden.

 • Bild på deklaration med smartphone

  Ingen inlämning av deklarationer i Kungsör

  Senast 5 maj måste du lämna in deklarationen till Skattemyndigheten. Med anledning av att allt fler väljer att deklarera elektroniskt har Skatteverket beslutat att det inte längre är möjligt att lämna in pappersdeklarationer i Kungsör.

Kalender

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
736 85 Kungsör
Öppettider:

07.30-16.30, lunchstängt 12.00-13.00

Kampanjer och händelser

Bildlänk till sida på Kungsörs kommuns webbplats där du kan läsa årsredovisning och budget i sin helhet eller förenklad Bildlänk till sida på Kungsörs kommuns webbplats med information om valet till Europaparlamentet den 25 maj 2014 Klicka på bilden för att läsa mer om jobb som finns inom kommunen

Snabbfakta om

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör