Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa.

Läs mer om de kakor vi använder på kungsor.se

Visa webbversion
Meny
Tävla om bästa bilden med Kungsörsmotiv. Klicka på bilden för mer information
Lyssna

Toppnyheter

 • Flygbild över Kungsör

  Här är vinnarna i sommarens fototävling

  Nu är det dags att presentera alla tio vinnande bidrag i tävlingen om bästa sommarbilden med Kungsörsmotiv. Vi har för att hålla spänningen vid liv presenterat ett bidrag i taget på vår Facebooksida, men nu tar vi ett samlat grepp här på webben.

 • Bild på logotyp för kulturveckan

  Snart dags för Kulturvecka

  Den 3 oktober drar Kungsörs Kulturvecka igång och nu finns det ett program på plats. Upplev mat från olika länder, föredrag, musik, konst, utställningar och mycket mer. Allt från Kungsörs duktiga föreningar och kulturaktörer. Programmet hittar du här och i evenemangskalendern.

 • Bild på ordförandeklubba

  Välkommen till kommunfullmäktiges oktobermöte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 10 oktober klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Sammanträdet är offentligt och alla är välkomna.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Bildlänkar

Klicka på bilden för att komma till sidan där du hittar filmen om Kungsör Klicka på bilden för att läsa mer om flyktingmottagandet

Facebook

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör