Visa webbversion
Meny
Bild på badande vid Skillingebadet

Toppnyheter

 • Bild på pojke som dricker med sugrör

  Råd när det råder värmebölja

  Långvarig hög värme kan påverka hälsan, särskilt bland äldre och sjuka. Som hjälp för att hålla koll på vädret har SMHI olika typer av vädervarningar - bland annat för just värmebölja. Tanken är att hjälpa människor förbereda sig för att klara värmen bättre. Kungsörs kommun har också tagit fram en folder med råd.

 • Bild på logotyp för kulturveckan

  Välkommen att anmäla dig till Kulturveckan

  Kungsörs kommun kommer i höst att arrangera en kulturvecka för tredje året i rad. Evenemanget är som tidigare under vecka 40 och du som har något du vill visa upp eller arrangera inom kulturområdet är varmt välkommen att anmäla det senast den 28 augusti.

 • BIld på logotype för Sommarläspass

  Äntligen dags för sommarlovsläsning!

  När det är sommarlov kan du läsa vad du vill! Inga läxor pockar på uppmärksamheten. Passa på när du ändå läser att hämta ett Läspass på biblioteket. Läspasset är ett ”pass” för dig som är mellan 7 och 15 år.

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Facebook

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör