Visa webbversion
Meny
Bild på mistel

Toppnyheter

 • Bild på ordförandeklubba

  Välkommen till kommunfullmäktiges oktobermöte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndagen den 12 oktober klockan 18.30 i Centrumgården på Karlavägen 1. Denna gång börjar mötet med en presentation av Kungsörs nya kommunchef Claes-Urban Boström, som började sitt jobb den 1 oktober. Alla är välkomna.

 • Bild på eMedborgarveckans logotype

  eMedborgarvecka

  Kungsörs bibliotek uppmärksammar eMedborgarveckan – en vecka då organisationer i hela landet visar e-tjänster som kan göra livet enklare. Alla är välkomna – särskilt du som inte är så datorvan.

 • Bild på Björlidens idrottsplats i Valskog

  Tillfälle att slänga trädgårdsavfall i Valskog

  Från och med 1 oktober och tre veckor framåt kommer en container att ställas upp vid Björlidens idrottsplats i Valskog. Allmänheten får under perioden slänga sitt trädgårdsavfall där.

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Facebook

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör