Visa webbversion
Meny
Bild på skidspår i Valskog

Toppnyheter

 • Bild från Älghagen

  Den nya översiktsplanen är färdig

  Ett par års arbete har nu burit frukt. En ny översiktsplan (ÖP) som tar upp den långsiktiga fysiska planeringen i kommunen och som ska vara till hjälp för kommunens utveckling är färdig och har vunnit laga kraft.

 • Bild på framsidan av foldern Sveriges viktigaste sommarjobb

  Vi behöver Sveriges viktigaste sommarjobbare

  Den 15 mars är sista ansökningsdag för dig som vill arbeta som semestervikarie inom vård och omsorg i sommar. Allt från undersköterskor, vårdare, skötare och personliga assistenter till sjuksköterskor sökes.

 • Bild på bibliotekshuset

  Biblioteket renoveras

  Renoveringen av bibliotekslokalen är i full gång. Välkommen till det tillfälliga "mini-biblioteket" i utställningshallen på nedre plan. Ingången är från baksidan och öppettiderna är de vanliga.

Nyhetslista

Fler nyheter

Kalender med evenemang

Fler evenemang

Kontakta oss

Kungsörs kommun
0227-60 00 00
Fax: 0227-60 01 00
Besöksadress: Drottninggatan 34
Postadress: 736 85 Kungsör

Öppettider: Måndag-fredag 07.30-16.30
lunchstängt 12.00-13.00

Bildlänkar

Klicka på bilden för att läsa mer om snöröjningen i Kungsörs kommun Klicka på bilden för att läsa mer om jobb som finns inom kommunen

Snabbfakta om Kungsör

Kungariket Kungsör

Kungsör ligger vid Mälarens sydvästra strand. En gång var platsen rekreationsort för rikets kungar och drottningar. Här har Gustav Vasa skrivit brev, Karl XI jagat björn och drottning Kristina tränat ridning.

Idag är det mest vanligt folk som bor kungligt i Kungsör. Mer information om Kungsör hittar du under flikarna ovan.

Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike! 

Kunglig historia

Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där Gustav Vasa en gång köpte sig en gård. Året var 1538 och sedan dess har många svenska kungligheter haft Kungsör som rekreationsort.

I början av 1800-talet drabbades Kungsgården av en stor brand och idag återstår endast delar av fruntimmersbyggnaden. Detta är numera en hembygdsgård med museum och sommartid ett café.

Mer information om Kungsörs historia

Dagens kungarike

Förutom den kungliga historien är det som utmärker Kungsör den sällsynt vackra miljön. Kungsör är en ekokommun med många fina naturområden och det bedrivs ett målmedvetet arbete för att vårda kungarnas ståtliga landskap.

I dag måste du inte köpa en kungsgård för att bo kungligt i Kungsör. Du bor i en vacker och trygg miljö nära gröna skogar och hagar, Mälarens blå vatten och aktiviteter som vandring, fiske, bad och båtliv.

Mer information om dagens Kungsör